Fekete-fehér csemege hozzávalók:

100 g aszalt körte

30 g liszt

2 kanál barna cukor

csipetnyi fahéj

vagy őrölt szegfűszeg

60 g mogyoró

30 g körtelé

Fekete-fehér csemege elkészítése:

Az aszalt körtét 24 óráig áztatjuk, majd húsdarálón átnyomjuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval, 2,5 cm vastagságúra nyújtjuk, lehetőleg szögletes formára.

Szétdörzsöljük a mogyorót a körtelével, és rákenjük a kinyújtott massza tetejére.

Ezután 0,5 cm-s csíkokra vágjuk, és száradni hagyjuk.

Többféle gyümölcsből is lehet készíteni, más magokkal is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc