Fekete-fehér csoki hozzávalók:
500 g tejpor
500g cukor
4 kanál kakaó
2 csomag vaníliás cukor
1 doboz margarin
olaj
pörkölt dió
Fekete-fehér csoki elkészítése:
Gyúrd össze a margarint a tejporral, amíg sima, rögmentes masszát kapsz.
Oszd két egyenlő részre. Az egyik adagba keverj kakaót.
Vágj 4 darab A4-es papírlap nagyságú celofánt és kend meg olajjal. Öntsd a cukrot egy tálba, adj hozzá egy pohár vizet és főzd 3-4 percig.
Az így készült szirup felét öntsd a kakaós tésztához, keverd jól össze és tegyél minden celofánra egy adagot. A kezeddel nyújtsd el a masszát a celofánon.
Tégy hasonlóképpen a fehér tésztával is (amibe vaníliát kevertél) és nyújtsd a barna csoki tetejére.
Négy félig fehér, félig fekete lapot kapsz. Hintsd meg minél apróbbra vágott, pörkölt dióval és a celofán segítségével tekerd fel hengernek a lapokat. Hűtőben hagyd állni pár órát a csokit.
0 hozzászólás