Fekete-fehér csokitorta hozzávalók:

Csokis piskóta

70 g vaj

65 g porcukor

3 tojásfehérje

60 g süteményliszt keverék*

15 g kakaó**

*a süteményliszt-keveréket úgy kapjuk, hogy minden 95 g liszthez hozzáadunk 25 g kukoricakeményítőt és 5-6-szor átszitáljuk.

** a kakaót helyettesíthetjük liszttel, és a végén ételszínezéket adunk hozzá – ízlés szerint.

Fehér piskóta

85 g mandulaliszt

25 g süteményliszt

75 g porcukor

6 tojássárgája

3 tojásfehérje

10 g cukor

42 g olvasztott (de hideg hőmérsékletű) vaj

Csokis túrókrém

450 g túrókrém

170 g olvasztott tejcsokoládé

400 g édes sűrített tej

170 g olvasztott étcsokoládé

Csokoládé mousse

120 ml folyékony tejszín

170 g fehércsokoládé

240 ml tejszín

Fekete-fehér csokitorta elkészítése:

Csokis piskóta

Egy tálban összemorzsoljuk a vajat a cukorral. Egymás után hozzáadjuk a három (fel nem vert) tojásfehérjét úgy, hogy mindegyik után jól elkeverjük a tésztát, utána pedig hozzáadjuk  az átszitált lisztet és a kakaót.

Egy 24X43 cm-es méretű serpenyőbe sütőpapírt teszünk, és tetszés szerint mintázzuk (csíkokkal, vonalakkal, körökkel, pontokkal stb.) – ha úgy tűnik, hogy a massza időközben megköt, és nem tudunk tovább „rajzolni”, tartsuk 1-2 percig a masszát tartalmazó nylont meleg víz alá.

Ezután a tálcát helyezzük fagyasztóba, amíg megfagy a massza.

Miután megfagytak a csokis piskóta formák, 240°C fokig hevített sütőben süssük meg.

Fehér piskóta

Egy tálba szitáljuk vegyesen a mandulalisztet, a süteménylisztet és a porcukrot. Sorban adagoljuk hozzá a 6 tojássárgáját, mindegyik után jól elkeverve a tésztát.

Külön verjük habbá a 3 tojásfehérjét a 10 g cukorral. Ezt lassan hozzáadjuk a tojássárgás masszához, három részletben, és a végén az olvasztott vajat is belevegyítjük.

A kapott masszát ráöntjük a megfagyott kakaós piskótaformákra és 6-8 percre a sütőbe tesszük. Ne hagyjuk ennél tovább a sütőben, mert megég!!!

Amikor kivettük a sütőből, hagyjuk egy keveset hűlni, és szórjuk be porcukorral.

Ezután borítsuk ki fejjel lefelé az asztallapra.

Vágjunk ki belőle egy 20 cm-es átmérőjű kört és az edény oldalainak megfelelő méretű piskótalapokat – amikor elkészítjük a tortaformát, vigyázzunk, hogy a díszítések a külső felületen legyenek.

Meg lehet tölteni ízlés szerint bármilyen krémmel.

Csokis túrókrém

Egy tálban szétmorzsoljuk a túrókrémet a 170 g olvasztott tejcsokoládéval. Hozzáadjuk a sűrített tejet, és jól elkeverjük.

A kapott massza felét egy másik tálba rakjuk, és a maradék krémhez hozzáadjuk a 170 g étcsokit.

A két krémet tetszés szerint helyezzük a tortaformába. Tehetjük őket egymásra, 2-2 kanállal mindkét krémből.

Ezután a csokis krémmel megtöltött tortát tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.

Csokoládé mousse

Egy edényben melegítsünk 120 ml folyékony tejszínt, és öntsünk rá 170 g darabolt fehércsokoládét. Addig keverjük, amíg meghűl, és kissé besűrűsödik.

Külön 240 ml tejszínből habot verünk. Ebből egy keveset kiveszünk, és belevegyítjük az olvasztott csokoládéba.

A fehércsoki keveréket elvegyítjük a tejszínhabbal, és óvatosan megkeverjük.

Ezzel töltjük meg a tortaformában a megmaradt részt.

Ízlés szerint díszíthetjük.

 

A csokitorta receptet Roxana ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc