Fekete-fehér sütemény – sütés nélkül hozzávalók:

A fekete réteghez:

15 dkg sütőmargarin

4 evőkanál cukor

3 evőkanál kakaópor

2 tojás

20 dkg darált keksz

7 dkg kókuszreszelék

5 dkg darált dió

1-2 dl tej

A fehér réteghez:

12,5 dkg sütőmargarin

1 dl sűrű tejföl vagy tejszín

2 evőkanál főzés nélküli vaníliás pudingpor

10 dkg cukor

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé

1 evőkanál sütőmargarin

Fekete-fehér sütemény – sütés nélkül elkészítése:

A fekete-fehér sütemény fekete rétegéhez megolvasztjuk a margarint a cukorral és a kakaóporral. Hozzáadjuk a tojást, és addig keverjük, amíg besűrűsödik.

Ekkor azonnal levesszük a tűzről, és beletesszük a kekszet, a kókuszreszeléket, a darált diót, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Kb. 20×20 cm-es tepsi alján elterítjük.

A fehér réteghez kikeverjük a margarint, a tejfölt és a pudingport. Hozzáadjuk a cukrot, és könnyű krémmé keverjük, rásimítjuk a kekszes rétegre.

Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük a margarint, langyosra hűtjük, majd rákenjük a krémre. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, majd kockákra vágjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc