Fenyőrügy szirup hozzávalók:
1 kg fenyőrügy
2 l víz
1 kg cukor
fél citrom leve
Fenyőrügy szirup elkészítése:
A fenyőrügyeket alaposan meg kell mosni, töbször is és megtakaritani a végétől. Főni tesszük vízben 1 órát. Hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A levet megmérjük és visszatesszük főni, beleadagolva a cukrot és a citromlevet. 1 kg cukor kell 1 liter léhez. Főzzük amíg a lekvérokhoz hasonló összetételünk lessz és egy barnás-arany színt látunk. A fenyő szirupot forrón üvegekbe töltjük ls hidegen tároljuk.
Hidegen is el lehet készíteni az egészet, de akkor 1 hónapba kerül. Egy nagy üvegbe kell rakni rétegesen a fenyőrügyeket, mézzel. Az utólsó réteg méz legyen. Az üveget leszigeteljük és egy hónap mulva, hideg sötét helyen tartva, leszürjük a levet és sötét üvegekben tároljuk.
A fenyő szirup nagyon egészséges!
Lehet magában inni vagy teába tenni, esetleg ásványvízzel keverni.
A fenyőrügy szirup receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás