Fenyőrügy szirup hozzávalók:

1 kg fenyőrügy

2 l víz

1 kg cukor

fél citrom leve

Fenyőrügy szirup elkészítése:

A fenyőrügyeket alaposan meg kell mosni, töbször is és megtakaritani a végétől. Főni tesszük vízben 1 órát. Hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A levet megmérjük és visszatesszük főni, beleadagolva a cukrot és a citromlevet. 1 kg cukor kell 1 liter léhez. Főzzük amíg a lekvérokhoz hasonló összetételünk lessz és egy barnás-arany színt látunk. A fenyő szirupot forrón üvegekbe töltjük ls hidegen tároljuk.

Hidegen is el lehet készíteni az egészet, de akkor 1 hónapba kerül. Egy nagy üvegbe kell rakni rétegesen a fenyőrügyeket, mézzel. Az utólsó réteg méz legyen. Az üveget leszigeteljük és egy hónap mulva, hideg sötét helyen tartva, leszürjük a levet és sötét üvegekben tároljuk.

A fenyő szirup nagyon egészséges!

Lehet magában inni vagy teába tenni, esetleg ásványvízzel keverni.

A fenyőrügy szirup receptet Pica ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc