Fetás-sonkás pulykamell jázmin rizzsel hozzávalók:

pulykamellfilé

feta sajt

gépsonka

bacon

jázmin rizs

kukorica

hagyma

fokhagyma

paradicsom

só, bors

csirke fűszerkeverék

bazsalikom

Fetás-sonkás pulykamell jázmin rizzsel elkészítése:

Felszeleteljük a pulykamellfilét, kicsit kiklopfoljuk, majd fűszerezzük ízlés szerint. (Én a fent leírt fűszereket használtam, de persze nem kötelező azokat.)

Egy szelet gépsonkát és némi fetasajtot helyezünk a hússzeletre, majd felgöngyöljük, becsavarjuk baconbe.

Kivajazott tepsibe vagy jénaiba helyezzük a felgöngyölt húsokat, a tetejükre pedig egy szelet paradicsomot, arra pedig egy kicsi sajtot teszünk.

Előmelegített sütőben, alufóliával letakarva 20 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük, ameddig jónak látjuk. (Ha valaki pirulva szereti a bacont, akkor természetesen addig, amíg megpirul.)

Míg sül a csodás eledel, felvágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, kicsit megpirítjuk. Beletesszük a rizst, felengedjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, és addig pároljuk, amíg finom, lágy rizst kapunk.

Hozzáborítjuk a kukoricakonzerv felét (persze aki nagyon kukoricásan szereti, az az egészet), és így is pirítjuk egy kicsit.

Ha megsült a hús, tálaljuk az egytálételt! 🙂

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc