Fiddleheads trout hozzávalók:
1 db bontott pisztráng
2 evőkanálnyi margarin
1 evőkanálnyi liszt
11 dkg fiddlehead „hegedűfej-virág”
1 evőkanálnyi tárkony
1 evőkanálnyi citromlé
1/4 csésze fehérbor
1/4 csésze zsemlemorzsa
1 tojás
bors
só
Fiddleheads trout elkészítése:
A fiddleheads trout-hoz a margarin felével kívül-belül kend meg a pisztrángot, majd ugyancsak kívül-belül hintsd meg a – sóval és őrölt borssal elkevert – liszttel. A margarin másik felét hevítsd fel egy serpenyőben, add hozzá a „hegedű-virágot”, s lassan (dobálgatva) süsd, míg meg nem puhul. Ekkor morzsold rá a tárkonyt, sózd, borsozd, öntsd hozzá a bort és a citromlevet, s még egy percig hagyd a tűzön. Majd a tűzről levéve keverd hozzá a zsemlemorzsát és az elhabart tojást, s ezzel a masszával töltsd meg a halat. A pisztrángot fektesd zsírozott sütőpapírra, s előmelegített, 200 Celsius-fokos sütőben (15-20 perc alatt) süsd puhára.
0 hozzászólás