Fiddleheads trout hozzávalók:

1 db bontott pisztráng

2 evőkanálnyi margarin

1 evőkanálnyi liszt

11 dkg fiddlehead „hegedűfej-virág”

1 evőkanálnyi tárkony

1 evőkanálnyi citromlé

1/4 csésze fehérbor

1/4 csésze zsemlemorzsa

1 tojás

bors

Fiddleheads trout elkészítése:

A fiddleheads trout-hoz a margarin felével kívül-belül kend meg a pisztrángot, majd ugyancsak kívül-belül hintsd meg a – sóval és őrölt borssal elkevert – liszttel. A margarin másik felét hevítsd fel egy serpenyőben, add hozzá a „hegedű-virágot”, s lassan (dobálgatva) süsd, míg meg nem puhul. Ekkor morzsold rá a tárkonyt, sózd, borsozd, öntsd hozzá a bort és a citromlevet, s még egy percig hagyd a tűzön. Majd a tűzről levéve keverd hozzá a zsemlemorzsát és az elhabart tojást, s ezzel a masszával töltsd meg a halat. A pisztrángot fektesd zsírozott sütőpapírra, s előmelegített, 200 Celsius-fokos sütőben (15-20 perc alatt) süsd puhára.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc