Finom kolbász hozzávalók:

1 kg sertéshús

15 dkg szalonna

1 gerezd fokhagyma

3 dkg só

1 fél kávéskanál bors

1 késhegynyi kolbász fűszer

disznóbél

Finom kolbász elkészítése:

Ledaráljuk a húst (nyak, comb és izom keveréke, egyenlő arányban). Hozzáadjuk az apróra vágott szalonnát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot és a fűszereket.

Egy kevés levet hozzáadva, jól összegyúrjuk.

Ráillesztjük  a darálóra a kolbász töltéséhez szükséges csövet.

A jól megtisztított beleket lassan és óvatosan megtöltjük a masszával.

A kolbászt frissen, sülve vagy füstölve fogyasztjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc