Finom kovászos uborka hozzávalók:
5 literes üveghez
2,5 kg uborka
1 csokor kapor
10 szem feketebors
1 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
3 meggyfalevél
1 fej cikkekre vágott lilahagyma
fél zsemle
Finom kovászos uborka elkészítése:
Az uborkák végét levágjuk, behasítjuk.
A hozzávalókat üvegbe rétegezzük.
Pikánsabb ha kis fürt zöld szőlőt, 1-2 csombort, kakukkfüvet, tárkonyt is teszünk bele.
Vízzel felöntjük, ahány liter víz, annyi evőkanál, plusz még egy evőkanál só kerüljön bele.
A vizet felforralás után langyosra hűtve a zsemlén át szűrjük az üvegbe.
A zsemlét már akkor kivesszük, ha a lé enyhén zavaros lesz, így a kovászos uborka biztosan ropogós marad.
0 hozzászólás