Finom sárgaborsó főzelék hozzávalók:

4 személyre


50 dkg sárgaborsó

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db leveskocka (sómentes)

3 db babérlevél

2 evőkanál olívaolaj

csipet só (természetes, nem finomított)

Finom sárgaborsó főzelék elkészítése:

1. beáztatjuk egy éjszakára a sárgaborsót

2. hagymákat megtisztítjuk és apróra kockázzuk

3. az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát

4. leöntjük a vizet a sárgaborsóról és a hagymára tesszük

5. felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy bőven ellepje, majd fűszerezzük (leveskocka, babérlevél, csipet só) és résnyi helyet hagyva fedő alatt főzzük

6. az elfőtt vizet pótolva puhára főzzük a sárgaborsót (nem sűrítjük, magától is beton keménységűre sűrűsödik)

 

Praktikák

– lehet bele karikázni kolbászt, vagy hozzáadni egy kis füstölt húst (óvatosan a sózással!)
– ha túl hígnak tűnik (amint kihűl ez nem lesz így, de ha mégis) turmixoljunk bele a főzelékbe botmixerrel

 

A receptet Receptműves ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc