Finom sárgaborsó főzelék hozzávalók:
4 személyre
50 dkg sárgaborsó
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db leveskocka (sómentes)
3 db babérlevél
2 evőkanál olívaolaj
csipet só (természetes, nem finomított)
Finom sárgaborsó főzelék elkészítése:
1. beáztatjuk egy éjszakára a sárgaborsót
2. hagymákat megtisztítjuk és apróra kockázzuk
3. az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát
4. leöntjük a vizet a sárgaborsóról és a hagymára tesszük
5. felöntjük annyi (tisztított) vízzel, hogy bőven ellepje, majd fűszerezzük (leveskocka, babérlevél, csipet só) és résnyi helyet hagyva fedő alatt főzzük
6. az elfőtt vizet pótolva puhára főzzük a sárgaborsót (nem sűrítjük, magától is beton keménységűre sűrűsödik)
Praktikák
– lehet bele karikázni kolbászt, vagy hozzáadni egy kis füstölt húst (óvatosan a sózással!)
– ha túl hígnak tűnik (amint kihűl ez nem lesz így, de ha mégis) turmixoljunk bele a főzelékbe botmixerrel
A receptet Receptműves ajánlotta!
0 hozzászólás