Finom somlói galuska hozzávalók:
2 tojás
4 evőkanál kakaó
4 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
1 liter tej
10 dkg vaj
durvára vágott dió
10 dkg mazsola
meggy
rum
1 csomag babapiskóta
tejszínhab
csokiöntet
Finom somlói galuska elkészítése:
A mazsolát előre beáztatjuk 1 dl rumba (körülbelül 1-2 órára).
A babapiskótát összetörjük és fagyis poharakba tesszük.
A tojásokat, a kakaót, a cukrot, és a lisztet egy kevés tej segítségével csomómentesre keverjük. Ezután hozzáöntjük a többi tejet is, majd beletesszük a rumot, a mazsolát és a diót.
Főzzük fel az egész krémet, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl sűrűre.
Ha kész, vegyük le a tűzről és tegyük bele a meggyet, a vajat, keverjük össze, majd rögtön öntsük rá a poharakba tördelt babapiskótára.
A desszertkelyhet díszítsük tejszínhabbal.
0 hozzászólás