Finom teakeverék hozzávalók:
5 dkg ánizs
3 dkg borsmena
5 dkg kínai tea
Finom teakeverék elkészítése:
Keverjünk össze 5 dg ánizst 3 dg borsmentával és 5 dg kínai teával.
Összerázás után töltsük egy légmentesen zárható üvegbe.
Felhasználáskor csészénként 1 mokkáskanálnyit forrázzunk le belõle, majd fedjük le, hogy az illóolajok ne párologjanak el belõle.
Kb. 5 perc múlva szűrjük le egy másik pohárba, mert ha tovább ázik, akkor megkeseredik.
Citrommal és mézzel ízesítve, melegen fogyasszuk.
A teavizet ne forraljuk túl sokáig, mert az agyonfõzött víz ízetlenné válik. Az alumínium kannák használatát lehetõleg kerüljük.
Egyébként az ánizs és a borsmenta azon túlmenően, hogy aromásabbá teszi a hagyományos teafüveket, segít megszüntetni a gyomor–, bél– és epebántalmakat is.
Szükség esetén porceláncsésze helyett közönséges üvegpohárban is készíthetünk teát, ekkor azonban tegyünk bele egy kiskanalat, hogy a forró víztől ne repedjen meg.
0 hozzászólás