Finom teakeverék hozzávalók:

5 dkg ánizs

3 dkg borsmena

5 dkg kínai tea

Finom teakeverék elkészítése:

Keverjünk össze 5 dg ánizst 3 dg borsmentával és 5 dg kínai teával.

Összerázás után töltsük egy légmentesen zárható üvegbe.

Felhasználáskor csészénként 1 mokkáskanálnyit forrázzunk le belõle, majd fedjük le, hogy az illóolajok ne párologjanak el belõle.

Kb. 5 perc múlva szűrjük le egy másik pohárba, mert ha tovább ázik, akkor megkeseredik.

Citrommal és mézzel ízesítve, melegen fogyasszuk.

A teavizet ne forraljuk túl sokáig, mert az agyonfõzött víz ízetlenné válik. Az alumínium kannák használatát lehetõleg kerüljük.

Egyébként az ánizs és a borsmenta azon túlmenően, hogy aromásabbá teszi a hagyományos teafüveket, segít megszüntetni a gyomor–, bél– és epebántalmakat is.

Szükség esetén porceláncsésze helyett közönséges üvegpohárban is készíthetünk teát, ekkor azonban tegyünk bele egy kiskanalat, hogy a forró víztől ne repedjen meg.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 5 perc