Fitnesz pulyka hozzávalók:
40 dkg pulykamell
16 szelet nyers füstölt sonka
1 dl barna sör
16 mirelit burgonyatallér
2 dl tejföl
2 evőkanál mustár
citromlé
só, bors
metélőhagyma
majoránna
Fitnesz pulyka elkészítése:
A pulykahúst, 16 db ujjnyi vastag hasábra vágjuk. Mustárral megkenjük, borssal, majorannával megszórjuk és egyenként belecsavarjuk a sonkaszeletekbe. Kiolajozott tepsibe fektetjük és leöntjük a barna sörrel. Először lefedve, majd fedő nélkül összesen 1 órát sütjük. A mártáshoz a maradék mustárt elkeverjük a tejfölben, sóval, borssal, citromlével, apróra vágott snidlinggel ízestjük. A burgonyatallérokat fagyott állapotban bő, forró olajban megsütjük. A mustármártást és a friss káposztasalátát külön kínáljuk hozzá.
0 hozzászólás