Fokhagyma krémleves hozzávalók:

4 személyre

3 evőkanál olaj

6 gerezd fokhagyma

1 hagyma

2 evőkanál liszt

½ liter tej

½ liter marhahúsleves

egy csipet só

100 ml tejszín

2 szelet pirítós

néhány petrezselyemlevél

Fokhagyma krémleves elkészítése:

A hagymás krémleves és a fokhagymás krémleves nagyon népszerű étel a francia konyhában. Nálunk vagy Erdélyben a regebbi korokban is készültek ilyen ételek, de napjainkban egyre nagyobb népszerűségre tett szert.

A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajban pirítjuk, amíg színt kapnak.

Hozzáadjuk a lisztet, összekavarjuk és hozzáadjuk a tejnek a felét.

Amikor el kezd forrni hozzáöntjük a levest is.

Az egészet addig mixereljük, amíg püré állaga nem lesz.

Megsózzuk, megborsozzuk és hozzáadjuk a megmaradt tejet is és egy kis tejszínt.

Hagyjuk még forrni egy kicsit és néha-néha megkavarjuk, hogy ne kapjon oda az alja.

Közben megpirítjuk a kenyeret és apró darabokra vágjuk.

Miután a leves felforrt hozzáadjuk a petreszelyemleveleket, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni 2 percet mielőtt felszolgálnánk.

A tányérba még tehetünk néhány darabka sajtot vagy egy kiskanál reszelt parmezán sajtot. Tálalhatjuk akár kenyérben is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc