Fokhagyma krémleves hozzávalók:
4 személyre
3 evőkanál olaj
6 gerezd fokhagyma
1 hagyma
2 evőkanál liszt
½ liter tej
½ liter marhahúsleves
egy csipet só
100 ml tejszín
2 szelet pirítós
néhány petrezselyemlevél
Fokhagyma krémleves elkészítése:
A hagymás krémleves és a fokhagymás krémleves nagyon népszerű étel a francia konyhában. Nálunk vagy Erdélyben a regebbi korokban is készültek ilyen ételek, de napjainkban egyre nagyobb népszerűségre tett szert.
A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajban pirítjuk, amíg színt kapnak.
Hozzáadjuk a lisztet, összekavarjuk és hozzáadjuk a tejnek a felét.
Amikor el kezd forrni hozzáöntjük a levest is.
Az egészet addig mixereljük, amíg püré állaga nem lesz.
Megsózzuk, megborsozzuk és hozzáadjuk a megmaradt tejet is és egy kis tejszínt.
Hagyjuk még forrni egy kicsit és néha-néha megkavarjuk, hogy ne kapjon oda az alja.
Közben megpirítjuk a kenyeret és apró darabokra vágjuk.
Miután a leves felforrt hozzáadjuk a petreszelyemleveleket, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni 2 percet mielőtt felszolgálnánk.
A tányérba még tehetünk néhány darabka sajtot vagy egy kiskanál reszelt parmezán sajtot. Tálalhatjuk akár kenyérben is.
0 hozzászólás