Fokhagymás csülök krumplival hozzávalók:
2 db csülök
1,5 kg krumpli
3 dl víz
só, örölt bors
majoranna
bazsalikom
4 fej vöröshagyma
Fokhagymás csülök krumplival elkészítése:
A krumplit nyolcadokba vágjuk és teflon sütőbe tesszük.
A vöröshagymát félkarikákra vágjuk, 3 fejet rászórunk a krumplira.
A csülök húsos részét besózzuk, ízlés szerint fokhagymát kenünk rá, rászórjuk a borsot, a majorannát és a bazsalikomot.
A befűszerezett felével ráborítjuk a krumplira és a hagymára, a tetejére sót, borsot, majorannát és bazsalikomot szórunk.
A maradék felvágott hagymát rászórjuk a csülökre. Aláöntjük a vizet.
Alufóliát tesszünk rá, azzal egy óráig közepes lángon sütjük, majd egy kicsit erősítünk a tűzön, így még fél óráig sütjük, majd a fóliát leszedjük és erős lángon fél óráig sütjük, megpirítjuk a csülköt.
0 hozzászólás