Fokhagymás csülök krumplival hozzávalók:

2 db csülök

1,5 kg krumpli

3 dl víz

só, örölt bors

fokhagyma

majoranna

bazsalikom

4 fej vöröshagyma

Fokhagymás csülök krumplival elkészítése:

A krumplit nyolcadokba vágjuk és teflon sütőbe tesszük.

A vöröshagymát félkarikákra vágjuk, 3 fejet rászórunk a krumplira.

A csülök húsos részét besózzuk, ízlés szerint fokhagymát kenünk rá, rászórjuk a borsot, a majorannát és a bazsalikomot.

A befűszerezett felével ráborítjuk a krumplira és a hagymára, a tetejére sót, borsot, majorannát és bazsalikomot szórunk.

A maradék felvágott hagymát rászórjuk a csülökre. Aláöntjük a vizet.

Alufóliát tesszünk rá, azzal egy óráig közepes lángon sütjük, majd egy kicsit erősítünk a tűzön, így még fél óráig sütjük, majd a fóliát leszedjük és erős lángon fél óráig sütjük, megpirítjuk a csülköt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc