Fokhagymás cukkinifasírt hozzávalók:

2 cukkini

2 tojás

liszt, amennyit felvesz

kapor

petrezselyem

őrölt fekete bors

pirospaprika

4 gerezd fokhagyma

1 kisebb hagyma

Fokhagymás cukkinifasírt elkészítése:

Hámozd meg a cukkiniket és reszeld le a reszelő nagyobbik fokán. Préseld ki jól a lét, amit enged, majd tedd egy nagyobb tálba. Tisztítsd meg a fokhagymát, zúzd össze, majd kavard össze egy kis sóval és olajjal. Mosd meg és aprítsd fel a kaprot és petrezselymet. Verd fel jól a két tojást.

Aprítsd fel a hagymát. Add a cukkinihez a tojásokat, fokhagymát, hagymát, zöldfűszereket, sót, borsot, paprikát. Keverd jól össze és adj hozzá annyi lisztet, amíg kapsz egy olyan keveréket, amely nehezebben esik le a kanálról. Forrósíts fel olajat egy serpenyőben.

Szedj egy kanállal a keverékből és tedd a forró olajba. Süsd meg jól mindkét oldalukat. Szedd a fasírtokat egy konyhai papírtörlővel kibélelt tálcára.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc