Fokhagymás cukkinifasírt hozzávalók:
2 cukkini
2 tojás
liszt, amennyit felvesz
kapor
petrezselyem
só
őrölt fekete bors
pirospaprika
4 gerezd fokhagyma
1 kisebb hagyma
Fokhagymás cukkinifasírt elkészítése:
Hámozd meg a cukkiniket és reszeld le a reszelő nagyobbik fokán. Préseld ki jól a lét, amit enged, majd tedd egy nagyobb tálba. Tisztítsd meg a fokhagymát, zúzd össze, majd kavard össze egy kis sóval és olajjal. Mosd meg és aprítsd fel a kaprot és petrezselymet. Verd fel jól a két tojást.
Aprítsd fel a hagymát. Add a cukkinihez a tojásokat, fokhagymát, hagymát, zöldfűszereket, sót, borsot, paprikát. Keverd jól össze és adj hozzá annyi lisztet, amíg kapsz egy olyan keveréket, amely nehezebben esik le a kanálról. Forrósíts fel olajat egy serpenyőben.
Szedj egy kanállal a keverékből és tedd a forró olajba. Süsd meg jól mindkét oldalukat. Szedd a fasírtokat egy konyhai papírtörlővel kibélelt tálcára.
0 hozzászólás