Fokhagymás mediterránsaláta hozzávalók:
400 gram tintahal
100 gram főtt kagylóhús
100 gram garnéla rák
15 gram kapribogyó
80 gram vöröshagyma
80 gram zöldpaprika
1 db tojás sárgája
1.2 dl olaj
40 gram olivabogyó
4 dl fehér bor
1 db citrom
1 fej saláta
fokhagyma ízlés szerint
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
Fokhagymás mediterránsaláta elkészítése:
A tintahalat megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, majd fokhagymás fehérborban puhára főzzük. Szükség esetén kevés vizet öntünk rá.
A tojássárgáját olajjal kikeverjük, az így nyert majonézt ízesítjük sóval, törött borssal, zúzott fokhagymával, a citrom és a tintahal párolólevével, apróra vágott kapribogyóval, majd simára keverjük.
Az ízesített mártáshoz hozzáadjuk a kihűlt tintahalhúst, a főtt kagylóhúst, a főtt, tisztított garnélát, a kimagozott fekete olajbogyót, a kockára vágott zöldpaprika húsát, a vékony, karikára vágott vörös-hagymát, a vékonyra metélt piros fejes salátát.
Az egészet lazán összekeverjük.
A fokhagymás meditteránsaláta jól lehűtve finom.
0 hozzászólás