Fokhagymás mediterránsaláta hozzávalók:

400 gram tintahal

100 gram főtt kagylóhús

100 gram garnéla rák

15 gram kapribogyó

80 gram vöröshagyma

80 gram zöldpaprika

1 db tojás sárgája

1.2 dl olaj

40 gram olivabogyó

4 dl fehér bor

1 db citrom

1 fej saláta

fokhagyma ízlés szerint

bors ízlés szerint

só ízlés szerint

Fokhagymás mediterránsaláta elkészítése:

A tintahalat megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, majd fokhagymás fehérborban puhára főzzük. Szükség esetén kevés vizet öntünk rá.

A tojássárgáját olajjal kikeverjük, az így nyert majonézt ízesítjük sóval, törött borssal, zúzott fokhagymával, a citrom és a tintahal párolólevével, apróra vágott kapribogyóval, majd simára keverjük.

Az ízesített mártáshoz hozzáadjuk a kihűlt tintahalhúst, a főtt kagylóhúst, a főtt, tisztított garnélát, a kimagozott fekete olajbogyót, a kockára vágott zöldpaprika húsát, a vékony, karikára vágott vörös-hagymát, a vékonyra metélt piros fejes salátát.

Az egészet lazán összekeverjük.

A fokhagymás meditteránsaláta jól lehűtve finom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc