Fokhagymás-mustáros burgonya hozzávalók:
2 kg burgonya
6 fej nagyobb hagyma
fokhagymás, paprikás főtt szalonna
mustár
fokhagyma
só
Fokhagymás-mustáros burgonya elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük. A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. Egy tenyérnyi szalonnát kockákra vágunk.
Miközben a burgonya fő, a szalonnát megsütjük, és hozzáadjuk a hagymát, majd tovább sütjük, amíg a hagyma megpuhul és elszíneződik.
A burgonyát, miután megfőtt, meghámozzuk és felszeleteljük vagy kockákra vágjuk. A még tűzön lévő hagymához ízlés szerint mustárt adunk, egy keveset még sütjük, majd hozzáadjuk a burgonyát.
Megfűszerezzük, ízlés szerint zúzott vagy darált fokhagymát is adhatunk hozzá.
Önálló ételként vagy köretként tálaljuk.
0 hozzászólás