Fokhagymás pulykacsíkok hozzávalók:
Fokhagymás pulykacsíkok elkészítése:
Hozzávalók:70-80 dkg pulykacomb felcsíkozvafél dl étolaj4-5 (nagyobb) gerezd fokhagyma2 teáskanál ételízesítő2 lapos teáskanál bors1 púpozott teáskanál majoránnakevés sóElkészítés:Az olajba belenyomjuk a fokhagymát és addig hevítjük, míg az összezúzott fokhagyma feljön a tetejére, majd 3-4 másodpercig sütjük. Ekkor beletesszük a felcsíkozott húst, és folyamatosan keverve addig sütjük, míg kifehéredik. Ekkor rátesszük a fűszereket. Befedjük, és előbb saját levében, majd ha nem elég puha még, kevés folyadék hozzáadásával puhára pároljuk.Nem kell teljesen zsírjára sütni, hagyjunk alatta szaftot. Kukoricás-borsós rizzsel és tejfölös uborkasalátával tálaljuk.Forrás: www.mindmegette.hu
0 hozzászólás