Fokhagymás sajttekercs hozzávalók:

40 dkg trappista sajt

5 db főtt tojás

20 dkg vaj

2 cikk fokhagyma

só, bors

majonéz

petrezselyemzöld

Fokhagymás sajttekercs elkészítése:

Kb. 40 dkg trappista sajtot fővő, forrásban lévő vízben 10 percig főzök, majd további 15 percig állni hagyok.

Szűrőkanállal óvatosan kiemelem a vízből alufóliára, majd nyújófával szép téglalap alakúra kinyútjom.

5 db főtt tojás sárgáját 20 dkg vajjal, 2 cikk zúzott foghagymával, sóval, borssal, fél tubus majonézzel, petrezselyem zölddel jó alaposan kikeverek.

Hozzáadom az 5 tojás apróra vágott fehérjét.

A kinyújtott sajot betakarom sonkával (legjobb a selyemsonka, de bármilyen vékonyra szeletelt sonka is megfelel), rákenem a fenti tojásos krémet, és föltekerem.

Alufóliába tekerve, hűtőszekrényben pár óra alatt áthűtöm. Sréj szeletekre vágva tálaljom.

A sajttekercs igen kiadós és mutatós előétel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc