Fokhagymás-sós savanyú uborka hozzávalók:
víz
só
fokhagyma
kapor
Fokhagymás-sós savanyú uborka elkészítése:
Kiválogatjuk a nagyon friss, fiatal uborkákat. Megmossuk őket hideg vízben és mindkét végét levágjuk.
Ha az uborka vastag és azt szeretnénk, hogy gyorsabban besavanyodjon, bevágjuk hosszában egy késsel.
A vizet felforraljuk, teszünk bele sót (1 liter vízhez maximum 5 dkg sót).
Miután felforrt levesszük a tűzről, hogy letisztuljon.
Az uborkát sorba helyezzük egy befőttesüvegbe, fokhagyma gerezdeket teszünk közé, a tetejére pedig kaporszárat.
Leöntjük a forró sós vízzel és pergamen papírral lekötjük.
Hogy az üveg ne pattanjon el a forró víztől, csavarjuk be egy nedves ruhával.
Tegyük egy meleg helyre és hagyjuk 2-3 napig állni.
Eközben 2-3-szor leöntjük a levét.
Miután jó savanyú lett, hideg helyen tároljuk és szükség szerint fogyasztjuk.
0 hozzászólás