Fokhagymás-szalonnás kolbász hozzávalók:
sertés bél
50 dkg disznóhús
20 dkg szalonna
1 csésze ecet
2 gerezd fokhagyma
csombord
só, bors
Fokhagymás-szalonnás kolbász elkészítése:
Először megmossuk a beleket hideg vízben, majd forró vízben tartjuk, aztán ismét leöblítjük hideg vízzel és jól megdörzsöljük kukoricadarával. 3-4 órát ecetes vízben tartjuk.
A húst kockákra vágjuk és megsózzuk, majd megfüstöljük és 2 napig hűvös helyen tároljuk. Hasonlóképpen járunk el a szalonnával is.
A húst és a szalonnát apróra daráljuk. Megtöltjük a beleket a húsmassza, zúzott fokhagyma, csombor, szalonna, só és bors keverékével. A végeket megkötjük és hidegen tároljuk vagy még egyszer megfüstöljük és csak aztán rakjuk hűvős helyre.
Legjobban sertés zsírban tárolható.
A kolbászt egy tágas porcelán vagy acél edény fenekére helyezzük és ráöntjük a szalonna olvasztásából nyert zsírt. Hagyjuk néhány órát hűlni, majd fedjük le és tároljuk a hűtőszekrényben.
Tálaláskor a kolbászt megsütjük kevés olajban vagy zsírban. Babfőzelékkel vagy forró puliszkával és savanyúsággal fogyasztjuk.
0 hozzászólás