Fokhagymás-szalonnás kolbász hozzávalók:

sertés bél

50 dkg disznóhús

20 dkg szalonna

1 csésze ecet

2 gerezd fokhagyma

csombord

só, bors

Fokhagymás-szalonnás kolbász elkészítése:

Először megmossuk a beleket hideg vízben, majd forró vízben tartjuk, aztán ismét leöblítjük hideg vízzel és jól megdörzsöljük kukoricadarával. 3-4 órát ecetes vízben tartjuk.

A húst kockákra vágjuk és megsózzuk, majd megfüstöljük és 2 napig hűvös helyen tároljuk. Hasonlóképpen járunk el a szalonnával is.

A húst és a szalonnát apróra daráljuk. Megtöltjük a beleket a húsmassza, zúzott fokhagyma, csombor, szalonna, só és bors keverékével. A végeket megkötjük és hidegen tároljuk vagy még egyszer megfüstöljük és csak aztán rakjuk hűvős helyre.

Legjobban sertés zsírban tárolható.

A kolbászt egy tágas porcelán vagy acél edény fenekére helyezzük és ráöntjük a szalonna olvasztásából nyert zsírt. Hagyjuk néhány órát hűlni, majd fedjük le és tároljuk a hűtőszekrényben.

Tálaláskor a kolbászt megsütjük kevés olajban vagy zsírban. Babfőzelékkel vagy forró puliszkával és savanyúsággal fogyasztjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 200 perc