Fokhagymás szójás fasírt hozzávalók:
30 dkg szemcsés szója
5 gerezd fokhagyma
15 dkg liszt
50 ml olaj
50 ml ásványvíz
petrezselyemzöld
kakukkfű
20 dkg zsemlemorzsa
só, bors
Fokhagymás szójás fasírt elkészítése:
Megfőzzük a szóját sós vízben (kb 30 percig), majd leszűrjük. Kezünkkel jól megszorongatjuk, hogy ne maradjon benne víz.
Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, zúzott fokhagymát, sót, borsot, az apróra vágott petrezselymet és a kakukkfüvet.
Ásványvíz és olaj hozzáadásával jól összegyúrjuk. Vizes kézzel fasírtokat formázunk, zsemlemorzsába hempergetjük és aranysárágára sütjük.
Ketchuppal, tormával vagy mustárral fogyasztjuk.
0 hozzászólás