Fokhagymás szójás fasírt hozzávalók:

30 dkg szemcsés szója

5 gerezd fokhagyma

15 dkg liszt

50 ml olaj

50 ml ásványvíz

petrezselyemzöld

kakukkfű

20 dkg zsemlemorzsa

só, bors

Fokhagymás szójás fasírt elkészítése:

Megfőzzük a szóját sós vízben (kb 30 percig), majd leszűrjük. Kezünkkel jól megszorongatjuk, hogy ne maradjon benne víz.

Egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, zúzott fokhagymát, sót, borsot, az apróra vágott petrezselymet és a kakukkfüvet.

Ásványvíz és olaj hozzáadásával jól összegyúrjuk. Vizes kézzel fasírtokat formázunk, zsemlemorzsába hempergetjük és aranysárágára sütjük.

Ketchuppal, tormával vagy mustárral fogyasztjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc