Fokhagymás-vajas-csomboros mezei gomba tepsiben hozzávalók:
1 marék friss csomborlevél
1 késhegynyi szárított fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
6 nagy kanál extraszűz olívaolaj
6-8 mezei gomba
1 kocka vaj
só, frissen őrölt bors
Fokhagymás-vajas-csomboros mezei gomba tepsiben elkészítése:
A sütőt 220 fokra melegítsük elő (7 fokozat).
Mozsárban aprózzuk fel a csomborot, fűszerpaprikát, és egy kevés fokhagymát. Csavarjuk hozzá a cirom levét, és töltsük bele az olívaolajat.
Ebbe a keverékbe forgassuk bele a gombát (kézzel, vagy kenjük be őket ecsettel). Gondoskodjunk róla, hogy az összes fűszeres olaj elfogyjon.
Egy tepsibe vagy más sütőedénybe helyezzük el e gombákat a kalapjukkal lefelé, majd egy késsel metsszük be 2-3 vágással mindegyik gombafejet. Mindegyik bemetszésbe tegyünk egy-egy fokhagymaszeletet.
A vajból vágjunk apró darabokat és tegyük a gombafejek közé, fűszerezzük a gombákat, majd 15-25 percre tegyük őket a sütőbe (a sütési idő a gombák méretétől függ), amíg a fejek megpuhulnak, megpirulnak és zamatosak lesznek.
Ellenőrzésképpen, hogy megsült-e, kóstoljunk meg egyet.
Rostélyon sült hússal, sült krumplival nagyszerű étel, vagy feldarabolva meleg salátákhoz, ravioliba tölteléknek, vagy kiváló kiegészítő tésztákhoz szeletelve, tejfölösen.
0 hozzászólás