Fokhagymás-vajas tortellini csirkével töltve hozzávalók:
20 dkg liszt
2 tojás
pici só
15 dkg csirkemell
4 csík szalonna
1 evk. reszelt zeller
3 gerezd fokhagyma
2 evk. krémsajt
1 marék friss spenót
húsalaplé
5 dkg vaj
Fokhagymás-vajas tortellini csirkével töltve elkészítése:
A kimért lisztbe krátert formázunk, abba beleütjük a tojásokat (megsózzuk) és óvatosan felverjük benne őket. Lassan adagoljuk hozzá a lisztet és meggyúrjuk a tésztát. A hűtőbe eltesszük pihenni legalább fél órára.
2 csík szalonnát felkockázunk és lepirítjük. A zsírjában a felkockázott, sózott csirkemellet kisütjük. Aprítóban összedolgozzuk a húst, a szalonnát, 2 gerezd fokhagymát, reszelt zellert, a krémsajtot.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, négyzeteket vágunk ki belőle, a közepét megtöltjük a hússal. Háromszög alakba áthajtjuk, jól öszenyomjuk a széleket, és az ujjunk köré gyűrűt formázunk.
Lobogó levesben kifőzzük 10 perc alatt.
Közben a másik két csík szalonnát felkockázzuk, szintén kisütjük. A friss spenótleveleket felaprítjuk. 2 gerezd fokhagymát a vajhoz nyomunk és felolvasztjuk.
Ha kész a tortellini, a vajjal meglocsoljuk, megszórjuk spenóttal és szalonnával.
0 hozzászólás