Fokhagymás zöldbabfőzelék hozzávalók:
70 dkg sárga hüvelyű zsenge zöldbab
fél diónyi vöröshagyma
1 evőkanál étolaj
1 kávéskanál só
1 gerezd fokhagyma
Fokhagymás zöldbabfőzelék elkészítése:
A fokhagymás zöldbabfőzelékhez 70 dkg sárga hüvelyű zsenge zöldbabot mossunk meg, majd mindkét oldalán szálkátlanítsuk (kacsozzuk le). Ezután ferdén metéljük 1–1,5 centiméteres darabokra.
Fél diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 1 evőkanál étolajon dinszteljük üvegesre. Tegyük hozzá a feldarabolt zöldbabot, és dinszteljük még pár percig.
Utána engedjük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje, adjunk hozzá 1 kávéskanál sót, reszeljünk bele 1 gerezd fokhagymát, és a főzeléket fedő alatt főzzük kb. fél óráig, amíg megpuhul. (Az ínyencek friss tárkonylevelet is tehetnek bele, ettől pikánsabb lesz az íze.) Végül rántsuk be.
Télen a konzervált zöldbabot öntsük a dinsztelt vöröshagymára, egészítsük ki a levét annyi vízzel, hogy a babot félig ellepje, reszeljük rá a fokhagymát, és rántsuk be. Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis sót is.
0 hozzászólás