Fóliás betyárpecsenye hozzávalók:
2 evőkanál olaj
4 nagyobb szelet tarja
2 vöröshagyma
4 közepes paradicsom
2 húsos zöldpaprika
grill fűszerkeverék
olaj
alufóila
só
Fóliás betyárpecsenye elkészítése:
Négy nagyobb füzet méretű fólialapot egymás mellé terítünk s az olajjal megkenjük, ráfektetve a grill fűszerkeverékkel meghintett tarjákat.
A hagymát megtisztítjuk a paradicsomok szárát kimetsszük, a paprikákat kicsutkázzuk.
A hagymát nagyon vékonyan felszeleteljük, gyűrűire szedjük, a paprikát meg a paradicsomot valamivel vastagabb karikákra vágjuk és ebben a sorrendben a húsokra rakosgatjuk.
A fóliát ráhajtjuk, felül összefogjuk.
Faszénparázs felett rostélyon, többször megforgatva kb. 20 perc alatt megsütjük. Forróra előmelegített sütőben is elkészíthetjük. 20-30 perc alatt kész.
Friss kenyérrel tálaljuk.
0 hozzászólás