Forraltboros muffin hozzávalók:

14 dkg vaj

12 dkg cukor

pici só

3 tojás sárgája

3 tojás fehérje

14 dkg liszt

1 kávéskanál sütőpor

1 kávéskanál őrölt fahéj

6 dkg darált (reszelt) étcsokoládé

75 ml lehűtött, fűszerezett forralt bor

Forraltboros muffin elkészítése:

A vajat 6 dkg cukorral és a sóval habosra keverjük, majd egyenként belekeverjük a 3 tojássárgáját.

A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. ( a tojás fehérjét előbb habosra verjük és ha már elég kemény, akkor kell beleszórni a cukrot és még egy kicsit verni, különben csak fehér krém lesz és folyik, nem pedig hab!)

Közben muffinsütőt kikenjük vajjal, és liszttel megszórjuk vagy muffinpapírral kibéleljük a formákat.

A sütőt 170 °C-ra (gáz 3-as) előmelegítjük.

A lisztet a sütőporral, az őrölt fahéjjal és a darált (reszelt) étcsokoládéval összekeverjük.

A lehűtött forralt bort apránként a tojássárgájás masszához keverjük, majd a lisztes keveréket is hozzákeverjük, a végén pedig a keményre vert tojáshabot finoman, hogy ne törjön össze, a masszához keverjük.

A muffinsütőt 3/4 részéig töltjük meg a masszával és kb. 30 percig sütjük az előmelegített sütőben.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc