Főtt burgonya tejfölös szósszal hozzávalók:

½ kg burgonya

1 pohár tej

½ kg tejföl

egy kanál liszt

50 g vaj

Főtt burgonya tejfölös szósszal elkészítése:

A burgonyát pucold meg, mosd meg és kockázd fel.

Önts egy lábosba kevés vizet, tedd fel a tűzre és miután felforrt, rakd bele a burgonyát, hagyd még egy kevesetn főni, azután öntsd le róla a vizet és tedd bele a 30 g vajjal vegyített tejbe.

Hagyd főni, amíg fel nem szívja a tejet, majd öntsd rá a liszttel összekevert tejfölt, adj még hozzá 20 g vajat és hagyd főni még egy keveset.

Hidegen vagy melegen is fogyasztható.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc