Főtt és füstölt sonka káposztával hozzávalók:

500 g édes vagy savanyú káposzta

250 g füstölt sonka

babérlevél

szemes bors

1 evőkanál pirospaprika

kakukkfű

1 sárgarépa

2 evőkanál olaj

1 hagyma

2 piros paprika

Főtt és füstölt sonka káposztával elkészítése:

A recept elkészítéséhez használhatunk egyaránt édes vagy savanyú káposztát is. Ha az édes káposzta mellett döntesz nem árt egy kicsit megsavanyítani egy citrommal vagy egy kanál ecettel. Mindegy, hogy döntesz, a receptet ugyanúgy kell elkészíteni.

A szeletelt füstölt sonkákat megpirítjuk egy kevés olajban, majd miután kaptak egy kis színt, kiszedjük egy nedvszívó papírra addig míg a többivel foglalkozunk.

A káposztát csíkokra szeleteljük és ha fehér káposztát használunk megpároljuk ecetes sós vízben. Ezután hagyjuk lecsorogni.

Visszatérünk a tálhoz amiben a sonkaszeleteket pirítottuk. Beletesszük pirulni a kockára vágott hagymát, paprikát és a megreszelt sárgarépát.

Miután ezek megpuhultak beletesszük a káposztát és a fűszereket, az egészet összekeverjük és 5 percet lefedve hagyjuk.

Majd öntünk rá fél liter vizet vagy zöldséglevest és beleöntjük a sonkadarabkákat.

Hagyjuk főni egy órát vagy addig amíg látjuk, hogy a káposzta és a hús elkészültek.

Szükség esetén töltsünk utánna folyadékot.

Tálaláskor tegyünk minden tányérra egy szelet sonkát és egy adag káposztát. Ha gondolod tehetsz hozzá egy kis rizst is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc