Főtt lazac penészes sajtos mártásban hozzávalók:
6 személyre:
6 db lazacfilé
húsleves
Mártás:
1 evőkanál ecetes páclé
2 evőkanál petrezselyem zöldje
2 evőkanál vágott metélőhagyma
2 evőkanál sűrű tejföl
2 kiskanál citromlé
1 kiskanál Worcester-szósz
1/4 pohár szétmorzsolt penészes sajt
1 pohár majonéz
Főtt lazac penészes sajtos mártásban elkészítése:
A lazacfiléket helyezzük egy nagyobb edénybe, ha csak lehet, válasszunk vastagfalút. Öntsük rá annyi húslevet, ami elfedi a halat.
Erős tüzön felforraljuk, majd lehúzzuk. Addig főzzük tovább, amíg villával a halat könnyen rétegeire lehet szedni villával. Körülbelül 8-12 perc alatt kész lesz.
Készítsük el a penészes sajtmártást a leírt összetevőkből és hűtsük jól le, majd öntsünk a lazacfilékre és tálalhatjuk melegen vagy hidegen.
0 hozzászólás