Francia almatorta hozzávalók:
7,5 dkg puha vaj
15 dkg cukor
2 evőkanál vaníliás cukor
csipet só
4 tojás
10 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 teáskanál sütőpor
75 dkg savanykás alma
1,5 dl tejföl
1 evőkanál porcukor
Francia almatorta elkészítése:
A vajat 10 dkg cukorral, 1 evőkanál vaníliás cukorral és a sóval habosra keverjük, ezután apránként hozzáadunk 2 tojást, majd a lisztet, a keményítőt és a sütőport hozzákeverve, tésztává gyúrjuk.
Az almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, és fél cm vastag szeletekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tésztát 28 cm átmérőjű kivajazott tortaformába töltjük és a tetejét elsimítjuk. Szépen elrendezzük rajta az almaszeleteket.
A süteményt a sütő alsó rácsán 35 percig sütjük. A tejfölt a megmaradt tojásokkal, a fennmaradó cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük. A tejfölös keveréket ráöntjük az almás süteményre és a sütőbe visszatéve még 25 percig sütjük. A már kihűlt torta külsejét meghintjük porcukorral.
0 hozzászólás