Francia croissant hozzávalók:

500 g liszt

40 g élesztő

70 g cukor

260 ml langyos tej

kevés só

Töltelék

vaj

200 g cukor

2 teáskanál fahéj

Francia croissant elkészítése:

A lisztből, cukorból, sóból, élesztőből és tejből masszát gyúrunk.

Hagyjuk kelni, utána nyújtsuk ki, majd a felét kenjük meg bőségesen vajjal.

Ezután hajtsuk kettőbe, s kenjük meg újra.

Újból hajtsuk kettőbe, de ezúttal ne vajazzuk meg.

Helyezzük 20 percre a hűtőbe.

Amikor kivesszük, addig gyúrjuk, amíg a vaj jól elvegyül, majd nyújtsuk ki.

Szórjuk meg cukorral, fahéjjal, és tekerjük fel.

Ezután kb. 4 cm-es szeleteket vágjunk belőle.

Mindegyik közepébe bemélyedéseket húzunk a fakanál nyelével, hogy mikor megsül kifli formája legyen és elhelyezzük a 190°C fokosra hevített sütőbe 20 percre.

A levágott darabkák tökéletesek darázsfészeknek.

 

A francia croissant receptet Bianca21 ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc