Francia croissant hozzávalók:
500 g liszt
40 g élesztő
70 g cukor
260 ml langyos tej
kevés só
Töltelék
vaj
200 g cukor
2 teáskanál fahéj
Francia croissant elkészítése:
A lisztből, cukorból, sóból, élesztőből és tejből masszát gyúrunk.
Hagyjuk kelni, utána nyújtsuk ki, majd a felét kenjük meg bőségesen vajjal.
Ezután hajtsuk kettőbe, s kenjük meg újra.
Újból hajtsuk kettőbe, de ezúttal ne vajazzuk meg.
Helyezzük 20 percre a hűtőbe.
Amikor kivesszük, addig gyúrjuk, amíg a vaj jól elvegyül, majd nyújtsuk ki.
Szórjuk meg cukorral, fahéjjal, és tekerjük fel.
Ezután kb. 4 cm-es szeleteket vágjunk belőle.
Mindegyik közepébe bemélyedéseket húzunk a fakanál nyelével, hogy mikor megsül kifli formája legyen és elhelyezzük a 190°C fokosra hevített sütőbe 20 percre.
A levágott darabkák tökéletesek darázsfészeknek.
A francia croissant receptet Bianca21 ajánlotta.
0 hozzászólás