Francia csokoládéhab mandarinos karamellmártással hozzávalók:

20 dkg keserű csokoládé

5 dl habtejszin

6 db tojássárgája

2 dkg vaníliáscukor

0.2 dl ristretto

cukor

mandarinlé

Francia csokoládéhab mandarinos karamellmártással elkészítése:

A csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk. A tojássárgáját krémesre főzzük a ristrettoval, a vaníliáscukorral és cukorral, lehűtjük, majd összekeverjük az olvasztott csokoládéval. (Ha betúrósodna egy pár csepp meleg víz segít!) A felvert habtejszínt óvatosan a csokoládéba keverjük, majd pár órára hűtőbe tesszük. A mandarinos karamellkrémhez 3 evőkanálnyi cukorból karamellt készítünk, amit 1/2-1 dl tejszínben feloldunk. Beforraljuk, majd mandarinlével ízesítjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc