Francia csokoládéhab mandarinos karamellmártással hozzávalók:
20 dkg keserű csokoládé
5 dl habtejszin
6 db tojássárgája
2 dkg vaníliáscukor
0.2 dl ristretto
cukor
mandarinlé
Francia csokoládéhab mandarinos karamellmártással elkészítése:
A csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk. A tojássárgáját krémesre főzzük a ristrettoval, a vaníliáscukorral és cukorral, lehűtjük, majd összekeverjük az olvasztott csokoládéval. (Ha betúrósodna egy pár csepp meleg víz segít!) A felvert habtejszínt óvatosan a csokoládéba keverjük, majd pár órára hűtőbe tesszük. A mandarinos karamellkrémhez 3 evőkanálnyi cukorból karamellt készítünk, amit 1/2-1 dl tejszínben feloldunk. Beforraljuk, majd mandarinlével ízesítjük.
0 hozzászólás