Francia mákos hozzávalók:
Mákos lap
6 tojás
4 dl krisztálycukor
6 evőkanál víz
4 dl liszt
3 dl mák (nem kell megdarálni)
1 citrom héja
2 csomag sütőpor
Lapok
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 evőkanál méz (felolvasztva)
1 tojás sárgája
1 tojás
2 evőkanál kakaó
1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
1 csomag margarin
1 l tej
3 csomag vaníliás pudingpor
Csokoládé
Máz
16 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
20 dkg vaj
2 evőkanál víz
Francia mákos elkészítése:
A mákos laphoz a hozzávalókat összekeverjük, közepes lángon sütjük, először 180°C-on, ha felnő akkor 150°C-on.
A lapokat közepes keményre gyúrjuk, két lapban sütjük
A krémhez a vaníliás cukrot és porcukrot kikavarjuka margarinnal. A pudingot megfőzzük, kihűtjük, utána összekeverjük a margarinos krémmel.
A lapokat a következő sorrendben töltjük meg: barna lap, mákos lap, barna lap. A tetejét leöntjük csokimázzal.
0 hozzászólás