Francia palacsinta hozzávalók:

2 tojás

10 evőkanál liszt

3/4 l édes tej

3 evőkanál konyak

reszelt citromhéj

4 lereszelt alma

2 evőkanál cukor

3 evőkanál olaj

Francia palacsinta elkészítése:

A tojásokat megmossuk, szárazra töröljük és egy mély edénybe, törjük.

Rászórjuk a lisztet, összekeverjük, és felhígítjuk a tejjel.

Mikor a palacsinta tészta híg tejföl állagú, beletesszük a reszelt almát, amit egy órával előtte konyakba áztattunk.

Teszünk bele egy csipetnyi sót, egy kis pohár ásványvizet, kevés reszelt citromhéjat és kisütjük palacsintának.

A palacsintát megszórjuk cukorral és feltekerjük, vagy négybe hajtjuk. Csorgathatunk rá gyümölcs öntetet, vagy tehetünk rá lekvárt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc