Francia raguleves hozzávalók:

sertéshús

hagyma

sárgarépa

burgonya

paprika

kolbász

3 db szegfűszeg

bors

csombor

babérlevél

koriander

csípőspaprika

paradicsomlé

ecet

lencse

Francia raguleves elkészítése:

A sertéshúst feldaraboljuk és beletesszük egy edénybe. A répát, paprikát szintén feldaraboljuk és hozzáadjuk. A hagymába beleszurkálunk 3 darab szegfűszeget és egyben beletesszük az edénybe. Néhány darab burgonyát is megpucoljuk és egy darabban hozzáadjuk a többihez. A kolbászokat kettőbe vágjuk és szintén az edénybe tesszük. Feltesszük főni és adunk hozzá borsot, csombort, babér levelet és csípőspaprikát. Miközben fő, egy pohár padacsiomléhez adunk ecetet és lencsét. Miután a hús és a zöldségek főttek két órát, hozzáadjuk a padacsiomlevet a lencsével és tovább főzzük. Meghagyhatjuk levesnek vagy megvárjuk míg elfő a leve.

Levesként vagy köret mellé tálaljuk.

A francia raguleves receptet BD ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc