Francia raguleves hozzávalók:
sertéshús
hagyma
sárgarépa
burgonya
paprika
kolbász
3 db szegfűszeg
bors
csombor
babérlevél
koriander
csípőspaprika
paradicsomlé
ecet
lencse
Francia raguleves elkészítése:
A sertéshúst feldaraboljuk és beletesszük egy edénybe. A répát, paprikát szintén feldaraboljuk és hozzáadjuk. A hagymába beleszurkálunk 3 darab szegfűszeget és egyben beletesszük az edénybe. Néhány darab burgonyát is megpucoljuk és egy darabban hozzáadjuk a többihez. A kolbászokat kettőbe vágjuk és szintén az edénybe tesszük. Feltesszük főni és adunk hozzá borsot, csombort, babér levelet és csípőspaprikát. Miközben fő, egy pohár padacsiomléhez adunk ecetet és lencsét. Miután a hús és a zöldségek főttek két órát, hozzáadjuk a padacsiomlevet a lencsével és tovább főzzük. Meghagyhatjuk levesnek vagy megvárjuk míg elfő a leve.
Levesként vagy köret mellé tálaljuk.
A francia raguleves receptet BD ajánlotta.
0 hozzászólás