Francia reggeli muffin hozzávalók:

1/3 csésze vaj vagy margarin

½ csésze cukor

1 tojás

1 ½ cszésze liszt

1 ½ teáskanál sütőpor

½ teáskanál só

¼ teáskanál szerecsendió

½ csésze tej

A tetejére:

½ csésze cukor

1 teáskanál fahéj

½ csésze olvasztott vaj

Francia reggeli muffin elkészítése:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.

Habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással.

Belekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a szerecsendiót a tejjel felváltva.

A formákat 2/3-ig töltjük a tésztával, 20-25 percig sütjük.

Összekeverjük a cukrot és a fahéjat.

Rögtön a sütés után a muffinokat belemártjuk az olvasztott vajba, majd a fahéjas cukorba.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc