Francia reggeli muffin hozzávalók:
1/3 csésze vaj vagy margarin
½ csésze cukor
1 tojás
1 ½ cszésze liszt
1 ½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
¼ teáskanál szerecsendió
½ csésze tej
A tetejére:
½ csésze cukor
1 teáskanál fahéj
½ csésze olvasztott vaj
Francia reggeli muffin elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
Habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással.
Belekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a szerecsendiót a tejjel felváltva.
A formákat 2/3-ig töltjük a tésztával, 20-25 percig sütjük.
Összekeverjük a cukrot és a fahéjat.
Rögtön a sütés után a muffinokat belemártjuk az olvasztott vajba, majd a fahéjas cukorba.
0 hozzászólás