Frankfurti leves hozzávalók:

3-4 személyre:

40 dkg kelkáposzta

20 dkg virsli

3 evőkanál olaj

2 evőkanál liszt

2 dl tejföl

1 közepes vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

majoranna

őrölt kömény

őrölt bors

fűszerpaprika

Frankfurti leves elkészítése:

A frankfurti leveshez a virslit szeleteljük fel vékonyan (ha nem biztos, hogy bélbe töltötték, előbb nyúzzuk meg!)

A megtisztított, megmosott kelkáposztát vágjuk csíkokra és az egészben hagyott vöröshagymával, fokhagymával tegyük fel főni 1-1,5 liter hideg sós vízben.

Adjuk hozzá majorannát, köményt, őrölt borsot.

Amikor a káposzta majdnem puha, tegyük bele a virslit is.

A lisztből és a tejfölből pirospaprikával készítsünk habarást, és ezzel sűrítsük be a frankfurti levest.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc