Frankfurti leves hozzávalók:
3-4 személyre:
40 dkg kelkáposzta
20 dkg virsli
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
majoranna
őrölt kömény
őrölt bors
fűszerpaprika
só
Frankfurti leves elkészítése:
A frankfurti leveshez a virslit szeleteljük fel vékonyan (ha nem biztos, hogy bélbe töltötték, előbb nyúzzuk meg!)
A megtisztított, megmosott kelkáposztát vágjuk csíkokra és az egészben hagyott vöröshagymával, fokhagymával tegyük fel főni 1-1,5 liter hideg sós vízben.
Adjuk hozzá majorannát, köményt, őrölt borsot.
Amikor a káposzta majdnem puha, tegyük bele a virslit is.
A lisztből és a tejfölből pirospaprikával készítsünk habarást, és ezzel sűrítsük be a frankfurti levest.
0 hozzászólás