Frankfurti leves burgonyával hozzávalók:

30 dkg kelkáposzta

4 szem burgonya

2 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

2 evőkanál olaj

1 pár virsli

1 dl tejföl

só, bors

köménymag

majoránna

Frankfurti leves burgonyával elkészítése:

A felhevített olajban a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a köménymagot lepirítjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát.

Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával.

Felengedjük vízzel és körülbelül 15 percig főzzük, vagyis addig, míg a burgonya már félig megfőtt és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is.

A levesből kiveszünk a megfőtt burgonyából, melyet leturmixolunk és ezzel sűrítjük.

Pár csepp olajon megpirítjuk a virsli karikákat, majd a frankfurti leveshez adjuk és egy-két percig forraljuk.

Tejföllel tálaljuk. Friss fehérkenyérrel, de rozzsal is nagyon finom.

A frankfuri leves receptet MolnárAndi ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc