Frankfurti leves burgonyával hozzávalók:
30 dkg kelkáposzta
4 szem burgonya
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 pár virsli
1 dl tejföl
só, bors
köménymag
majoránna
Frankfurti leves burgonyával elkészítése:
A felhevített olajban a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és a köménymagot lepirítjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát.
Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával.
Felengedjük vízzel és körülbelül 15 percig főzzük, vagyis addig, míg a burgonya már félig megfőtt és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is.
A levesből kiveszünk a megfőtt burgonyából, melyet leturmixolunk és ezzel sűrítjük.
Pár csepp olajon megpirítjuk a virsli karikákat, majd a frankfurti leveshez adjuk és egy-két percig forraljuk.
Tejföllel tálaljuk. Friss fehérkenyérrel, de rozzsal is nagyon finom.
A frankfuri leves receptet MolnárAndi ajánlotta.
0 hozzászólás