Frankfurti leves zöldségekkel hozzávalók:
½ fej káposzta
1 sárga répa
1 fehér répa
5 dkg füstölt szalonna
1 evőkanál liszt
1 evőkanál pirospaprika
3 pár virsli
Frankfurti leves zöldségekkel elkészítése:
A frankfurti leveshez vágjuk a kelkáposztát negyedbe, majd keresztben csíkokra.
Egy-egy nagyobbacska sárga- és fehérrépát felkockázunk.
A füstölt szalonnát picire vágjuk és lábosban megpirítjuk.
Rátesszük a zöldségeket és addig pirítjuk, míg színt kap.
Megszórjuk liszttel, átkeverjük, rászórunk egy kanál pirospaprikát, utána lassanként felengedjük vízzel. Az a legjobb, ha van füstölt hús leve. Ha nincs, legyen egy kicsit több a szalonna.
Amikor felforr, beletesszük a kelkáposztát.
A virslit egy centis karikákra vágjuk és hozzátesszük.
Amikor a káposzta puha, kész a frankfurti leves.
0 hozzászólás