Frappuccino hozzávalók:

2 dl eszpresszó kávé

2 tk cukor

4 ek tejszín

1 ek Amaretto likőr

8-10 jégkocka vagy jégzúzalék

Frappuccino elkészítése:

A kávét a cukorral, tejszínnel és az Amarettóval elkeverjük, és hűvös helyre állítjuk.

A jégkockákat turmixgépben (vagy egy konyharuhába csavarva húsklopfolóval) felaprítjuk és az eszpresszóhoz adjuk.

Alaposan átkeverjük és pohárba öntjük.

Amarettinivel díszítjük.

Azonnal tálaljuk, mert az olvadó jég „felvizezi” a kávét.

A jégkockákat készíthetjük kávéból is, így elkerülhető a felvizesedés.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 10 perc