Fügés felfújt hozzávalók:

500 g füge

8 tojás

200 g fehér kenyér

100 g cukor

egy bögre tej

Fügés felfújt elkészítése:

A fügéket vékony szeletekre vágjuk és egy mély tálba tesszük. Külön összekeverjük a cukrot a tojássárgájával és amikor már krémessé vált, hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. A fügét összekeverjük a krémmel és abba az edénybe öntjük, amelyikben a fehér kenyér szeleteket forró tejbe áztattuk.

Két kanál cukorból égetett cukor mázat készítünk, amellyel kiöntjük egy kerek forma alját és oldalát. A szuflé keveréket az edénybe öntjük és egy forró vizes tál tetejére helyezzük. Bain-marie módszerrel háromnegyed órát főzzük, majd egy tálcára borítjuk. Hagyjuk kihűlni és ha kihűlt szeletekre vágjuk.

A felfújtat langyosan, desszertként tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc