Fügés felfújt hozzávalók:
500 g füge
8 tojás
200 g fehér kenyér
100 g cukor
egy bögre tej
Fügés felfújt elkészítése:
A fügéket vékony szeletekre vágjuk és egy mély tálba tesszük. Külön összekeverjük a cukrot a tojássárgájával és amikor már krémessé vált, hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. A fügét összekeverjük a krémmel és abba az edénybe öntjük, amelyikben a fehér kenyér szeleteket forró tejbe áztattuk.
Két kanál cukorból égetett cukor mázat készítünk, amellyel kiöntjük egy kerek forma alját és oldalát. A szuflé keveréket az edénybe öntjük és egy forró vizes tál tetejére helyezzük. Bain-marie módszerrel háromnegyed órát főzzük, majd egy tálcára borítjuk. Hagyjuk kihűlni és ha kihűlt szeletekre vágjuk.
A felfújtat langyosan, desszertként tálaljuk.
0 hozzászólás