Füstölt halas saláta hozzávalók:
4-5 kisebb krumpli
150 gr fagyasztott zöldség (mexikói vegyes)
200 gr füstölt hal (hering)
olivabogyók
1 citrom
1 kis hagyma
salátalevél a díszítéshez
Füstölt halas saláta elkészítése:
A főtt, hámozott krumplikat feldaraboljuk.
A fagyasztott zöldséget egy lefedett edényben a tűzhelyre tesszük, amikor a víz felszívódik, öntünk hozzá egy kis oliva olajat és hagyjuk kicsit összérni az ízeket.
A hagymát felaprítjuk.
Mindezt elkeverjük a hallal, az olivabogyókkal, a fél citrom levével, 1 kanál olajjal, sóval és borssal.
A salátaleveleket egy tál aljára helyezzük, majd a halsalátát lassan ráöntjük.
Citromkarikákkal díszítjük.
A receptet amalia aa ajánlotta.
0 hozzászólás