Füstös káposzta hozzávalók:
1 pohár hideg sör
káposzta
só
bors
füstölt szalonna
füstölt kaizer
hagyma
füstölt kolbász
paradicsom
paradicsomszósz
bor
fűszerek ízlés szerint
Füstös káposzta elkészítése:
Hogy finom legyen a végeredmény, nélkülözhetetlen hogy le dobjunk előtte egy pohár hideg sört. Ezutén jöhet a nehéz munka, a káposzta felaprítása. Sózzuk, borsozzuk. A torzsát, pár leves zöldséggel főni tesszük. A leves majd kiegészíti a káposztát, a torzsák lesznek a meglepetések.
A húsokat és a hagymát felvágjuk. Sorban pároljuk a szalonnát, a kaizert, a hagymát, majd apránként adagoljuk a káposztát és a fűszereket. Kevergetjük, kevergetjük, forgatjuk, majd a káposztát is megitatjuk egy pohár finom borral. Lefedjük és várjuk hogy mind megigya. Dobunk bele friss paradicsomot, kolbászt, kaprot, paradicsom szószt. Közben kóstolgathatjuk hogy lássuk nem-e kell még só vagy bors. Megint magára hagyjuk az egészet és ízléstől függően eldönjük hogy mennyire tünjön el a szósz.
A füstös káposzta receptet BD ajánlotta.
0 hozzászólás