Füstös káposzta hozzávalók:

1 pohár hideg sör

káposzta

bors

füstölt szalonna

füstölt kaizer

hagyma

füstölt kolbász

paradicsom

paradicsomszósz

bor

fűszerek ízlés szerint

Füstös káposzta elkészítése:

Hogy finom legyen a végeredmény, nélkülözhetetlen hogy le dobjunk előtte egy pohár hideg sört. Ezutén jöhet a nehéz munka, a káposzta felaprítása. Sózzuk, borsozzuk. A torzsát, pár leves zöldséggel főni tesszük. A leves majd kiegészíti a káposztát, a torzsák lesznek a meglepetések.

A húsokat és a hagymát felvágjuk. Sorban pároljuk a szalonnát, a kaizert, a hagymát, majd apránként adagoljuk a káposztát és a fűszereket. Kevergetjük, kevergetjük, forgatjuk, majd a káposztát is megitatjuk egy pohár finom borral. Lefedjük és várjuk hogy mind megigya. Dobunk bele friss paradicsomot, kolbászt, kaprot, paradicsom szószt. Közben kóstolgathatjuk hogy lássuk nem-e kell még só vagy bors. Megint magára hagyjuk az egészet és ízléstől függően eldönjük hogy mennyire tünjön el a szósz.

A füstös káposzta receptet BD ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc