Fűszeres bor megfázás ellen hozzávalók:

1 liter vösörbor

4-6 evőkanál méz

1 rúd fahéj

5 szem szegfűszeg

1 félbe vágott cseresznyepaprika vagy chili

1 citrom

Fűszeres bor megfázás ellen elkészítése:

Zománcozott vagy inox edényt használjunk a recept elkészítéséhez. Jóllehet az üvegedény a legalkalmasab, eléggé érzékeny, ezért legyünk óvatosak, ha ezt a megoldást válasszuk. A kiválasztott edénybe öntsük bele a bort és a többi hozzávalót, majd forráspontig hevítsük. Lassu tüzön készítsük, és figyeljünk oda, hogy ne főjjön fel, mert az ront a bor aromáján. Ha elkészült, a citromot vágjuk karikákra, tegyük bele és forrón tálaljuk.

Fontos, hogy jó minőségű bort használjunk!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 10 perc