Fűszeres busaszelet hozzávalók:

4 db (kb. 20 dkg-os) busaszelet

4 evőkanál ételízesítő por

1 kis fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olaj

1 kiskanál grillfűszer-keverék

őrölt bors

Fűszeres busaszelet elkészítése:

A halszeleteket sóval, őrölt borssal és grillfűszerrel megszórva egy tálba szorosan egymás mellé fektetjük.

Ráhintjük a finomra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát meg az ételízesítő port, majd meglocsoljuk citromlével és olajjal.

Lefedve legalább egy éjjelen át érleljük. A pácból kiemelve lecsepegtetjük, majd faszénparázson mindkét oldalát megsütjük, közben a maradék páclével öntözgetjük-kenegetjük.

Ez a különleges halétel nagyon jól illik sült burgonyával és akár tzatziki szósszal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc