Fűszeres gomba tejfölös mártással hozzávalók:

1 hagyma

gomba

fűszerek (kakukkfű, só, bors, kevés ételízesítő)

fokhagyma

tejföl

kapor

liszt

2 tojás

Fűszeres gomba tejfölös mártással elkészítése:

Aprózd fel a hagymát, pirítsd meg, add hozzá a felvágott gombát, majd fűszerezd meg ételízesítővel, sóval, borssal és kakukkfűvel.

Önts rá egy kisebb csésze vizet, majd ha lefőtt, vedd le az ételt a lángról. Külön verj fel 2 tojást 1 evőkanál liszttel. Helyezd a gombákat alacsony lángra, és állandó kevergetés mellett, add hozzá a tojást.

További 1 percig kevergesd. Újból vedd le a lángról, és adj hozzá 2 evőkanál tejfölt. Készíts fokhagymaszószt, keverd bele a gombába, majd a végén szórd meg kaporral.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc