Fűszeres halsült hozzávalók:
1 db 2 kg-os hal
bazsalikom
petrezselyem
bors, só
zsálya
1 egész citrom leve
2-3 db lilahagyma
0,5 kg burgonya
olaj
vaj
Fűszeres halsült elkészítése:
A halat tisztítsuk meg, fejét, farkát ne vágjuk le, belsejét dobjuk ki. A hal mindkét oldalát ferdén vágjuk be több helyen és alaposan sózzuk, borsozzuk.
A zöld fuszernövényeket kicsit törjük meg így az ízek jobban érvényesülnek. A hal belsejébe töltsünk zöld bazsalikomot, petrezselymet, hagymát karikákra vágva.
Vágjunk akkora alufóliát ami legalább 4-szer körbeéri a halat. Hajtsuk félbe a fóliát és tegyük rá a felszeletelt burgonyát, hagymát.
Erre fektessük rá a megtöltött halat és öntsünk rá olivaolajat. Vajdarabkákat helyezzünk rá. Alaposan csomagoljuk be a halat a fóliába és hagyjuk helyet a keletkezo szaftnak.
Kb. 20 percre helyezzük a halat a sütobe.
0 hozzászólás