Fűszeres halsült hozzávalók:

1 db 2 kg-os hal

bazsalikom

petrezselyem

bors, só

zsálya

1 egész citrom leve

2-3 db lilahagyma

0,5 kg burgonya

olaj

vaj

Fűszeres halsült elkészítése:

A halat tisztítsuk meg, fejét, farkát ne vágjuk le, belsejét dobjuk ki. A hal mindkét oldalát ferdén vágjuk be több helyen és alaposan sózzuk, borsozzuk.

A zöld fuszernövényeket kicsit törjük meg így az ízek jobban érvényesülnek. A hal belsejébe töltsünk zöld bazsalikomot, petrezselymet, hagymát karikákra vágva.

Vágjunk akkora alufóliát ami legalább 4-szer körbeéri a halat. Hajtsuk félbe a fóliát és tegyük rá a felszeletelt burgonyát, hagymát.

Erre fektessük rá a megtöltött halat és öntsünk rá olivaolajat. Vajdarabkákat helyezzünk rá. Alaposan csomagoljuk be a halat a fóliába és hagyjuk helyet a keletkezo szaftnak.

Kb. 20 percre helyezzük a halat a sütobe.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 70 perc