Fűszeres marhavagdalt nyárson hozzávalók:
60 dkg marha színhús
10 dkg kövér sertéshús
1 mokkáskanál őrölt bors
1 késhegynyi fokhagymás só
4 kicsi, kemény paradicsom
2 evőkanál olaj
só
Fűszeres marhavagdalt nyárson elkészítése:
A marhahúst és a sertéshúst ledaráljuk, vagy nagyon finomra vágjuk. A kétféle húst borssal, fokhagymás sóval és sóval fűszerezzük, jól összegyúrjuk, majd hűtőszekrénybe téve megdermesztjük.
Közvetlenül a sütés előtt kicsi, hosszúkás, kb. 4 cm vastag hengereket formálunk belőle, és ezeket nyársra húzzuk. A nyársak végére paradicsomot teszünk.
Olajjal megkenjük, és gyakori forgatás közben parázs fölött megsütjük.
0 hozzászólás